Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


Els preus de venda de la poma i la pera se situen per sobre de les cotitzacions de la campanya passadaAfrucat defensa que el sector ha de mantenir el "bon ritme" en la comercialització de fruita de llavor


La davallada productiva de fruita de llavor a tot Europa per a la campanya 2017-2018 ha propiciat que la poma i la pera catalanes gaudeixin de certa fluïdesa comercial i de la consecució de preus "correctes" que, en el cas de la poma, se situen clarament per sobre de les cotitzacions obtingudes en la campanya passada, segons Afrucat.

En aquests moments, Europa té emmagatzemades un 23% menys de pomes que la passada campanya i un 1% menys de pera, mentre que Catalunya també té un 23% menys de poma a les cambres i un 18% més de pera. Tot i aquestes xifres "optimistes", el director general d'Afrucat, Manel Simon, defensa que "no val a badar i confiar-se, sinó que s'ha de mantenir aquesta fluïdesa de vendes per eliminar els estocs de cambra". Segons Simon, "fins aquest moment les empreses han anat gestionant correctament la fruita en funció dels seus compromisos, però hem de preveure que si la campanya de fruita d'estiu s'avancés això alentiria les vendes de llavor".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats