Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


Els productors veuen la venda de llet crua com una oportunitat, "tot i que no serà la solució als problemes del sector"Els ramaders preveuen un impacte en els comptes de les seves explotacions "més aviat petit", i critiquen que la mesura hagi arribat amb deu anys de retard


En els últims deu anys, el nombre d'explotacions ramaderes de vaques de llet a Catalunya s'ha reduït notablement i alguns sindicats ho han xifrat a la meitat. En aquest sentit, des del sector, la iniciativa aprovada la setmana passada pel Departament que dirigeix la consellera Teresa Jordà de vendre llet crua es veu com una oportunitat.

Amb tot, els ramaders també són conscients que no serà la solució "a tots els problemes del sector", tal com ha destacat aquest divendres des d'una explotació de Les Llosses (Ripollès) un dels ramaders interessats, Pep Alsina. Els productors preveuen que l'impacte de la mesura en els comptes serà "més aviat petit", de moment, perquè la mesura arriba "deu anys tard". Amb tot, per Alsina, el més important és que "la porta no es tanqui", ja que potser en alguna explotació els ajudarà a tirar endavant, tot i que d'altres de grans dimensions ni s'ho plantegin.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats