Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


Espanya necessitarà incorporar 20.000 joves al camp cada any entre 2020 i 2030Els joves de COAG endeguen una campanya per a millorar la imatge del sector agrari i potenciar la incorporació d’aquest col•lectiu


Els joves de COAG, entitat a la qual pertany l’organització agrària Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) han impulsat una campanya que té com a objectiu últim afavorir la incorporació de joves al camp. Això, al seu criteri, passa per millorar la imatge social que es té del món agrari i per posar en marxa mesures efectives per a incentivar el relleu generacional. Aquestes idees s’han presentat sota una campanya anomenada “#SomosNuestraTierra”, aquest dimarts al matí al Ministeri d’Agricultura.

Segons han explicat els joves, és capital assolir els objectius fixats perquè les xifres apunten que durant la dècada del 2020 al 2030 es necessitarà que a l’estat espanyol s’incorporin a l’activitat agrària 20.000 joves cada any i, actualment, ho fan només 8.500. A més, les xifres també alerten que en el mateix període, 6 de cada 10 agricultors entraran en edat de jubilació.

Les accions que s’han proposat fer són molt diverses. Van des d’accions a la xarxa, com la creació d’una pàgina web específica (www.somosnuestratierra.com), fins a actes a les principals ciutats de l’estat (trobades amb referents de l’àmbit de la cultura i de la comunicació i, amb joves interessats a incorporar-se, per explicar la realitat del sector i mostrar-ne els casos d’èxit).

Aquesta campanya encaixa perfectament dins de la resta de l’estructura de les organització agràries presents a COAG, que tenen com a prioritat la incorporació de joves, com comptant amb un equip de més de 250 enginyers agrònoms, veterinaris i advocats especialitzats en projectes 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats