Lleida
4 - 15° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Eurecat lidera un consorci que connectarà maquinària i explotacions a Internet per millorar la productivitat agràriaEl projecte IoE-crops aplica tecnologies capdavanteres com ara l'Internet de les Coses, el Big Data i l'analítica avançada al sector agroalimentari


El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) lidera el consorci Internet of Extensive Crops (IoE-crops), que instal·larà sensors amb connectivitat a la xarxa a tractors, sembradores, màquines de recol·lecció d'empaquetats, sistemes de reg i de fertilització i a diferents parcel·les, a fi de millorar la productivitat de les explotacions de conreus extensius, mitjançant el suport a la gestió agronòmica amb tecnologies basades en l'Internet de les Coses (IoT). L'objectiu és conèixer millor com usar les eines i les instal·lacions, amb la finalitat de facilitar una gestió més acurada de tot el cicle de cultiu, facilitant-ne l'automatització. El consorci s'ha reunit aquest setembre a Lleida per compartir els avenços i coordinar la posada en marxa de les pròximes actuacions.

El projecte, cofinançat pel Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 d'ACCIÓ, pretén "aprofitar les eines i les instal·lacions més punteres, dotant-les de majors capacitats per compartir informació i d'interactuar entre elles mitjançant Internet", per facilitar una gestió "més integrada i acurada de tot el cicle de productiu", segons ha explicat el responsable del projecte, Josep Pijuan, de l'equip de Sistemes Intel·ligents d'Eurecat. El consorci està orientat a aconseguir "una major coordinació entre les diferents operacions i actors implicats en la cadena de treball dels conreus extensius". Per això, Pijuan considera "clau" el paper dels fabricants de maquinària i els proveïdors de serveis.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats