Lleida
1 / 10° C (boira)
97% 26 km/h


Fèlix Larrosa remarca la importància dels Premis Porc d’Or per a la capitalitat de LleidaEl lliurament de la 25ª edició dels guardons reunirà a la ciutat un miler de persones representants de les principals granges del sector porcí d’arreu de l’Estat


La ciutat de Lleida serà la seu del lliurament de la 25 edició dels Premis Porc d’Or. Avui s’ha firmat l’acord entre l’Ajuntament de Lleida, Mercolleida i l’IRTA que estableix la seva col·laboració per celebrar la gala dels guardons, que aplegarà a Lleida un miler de persones representants de les principals granges del sector porcí espanyol. En la signatura del conveni, el paer en cap Fèlix Larrosa ha remarcat que els Premis Porc d’Or reforcen la capitalitat de Lleida, que té en el sector porcí un important pilar.

L’alcalde ha agraït la implicació de l’IRTA i de Mercolleida per fer possible la celebració de la 25 edició d’aquests guardons a la ciutat, que ja va acollir el primer lliurament i que n’ha estat l’escenari en catorze ocasions. Fèlix Larrosa ha destacat la labor de Mercolleida, que genera preus amb referència internacional que depassen l’àmbit europeu.

<bReserves hoteleres</b>

El tinent d’alcalde Rafael Peris ha destacat la importància de què la ciutat aculli empresaris ramaders d’arreu de l’Estat, un fet que ja s’està notant en les reserves hoteleres de Lleida. El regidor ha avançat que es programaran visites en paral·lel a la celebració dels Premis per donar-los a conèixer la ciutat.

El director general de l’IRTA, Josep Usall, ha explicat que en total es lliuraran 49 premis i que s’han nominat 120 granges de tot l’Estat. També, ha posat en valor la tasca del programa de dades del BDPorc (Banc de Dades de Referència del Porcí Español), que ajuda als empresaris ramaders a millorar la productivitat de les seves granges. L’eina BDporc, gestionada per l’IRTA, és la base sobre la qual es fonamenten els Premis Porc d’Or.

El director de Mercolleida, Francesc Ollé, ha recordat que la primera edició dels premis es va celebrar a les instal·lacions d’aquesta mateixa llotja i ha agraït la col·laboració entre les institucions per celebrar-los. La cita és el proper 23 de novembre.

Fotografia: Hermínia Sirvent

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats