Lleida
15 / 35° C (sol)
97% 26 km/h


Fra Valentí Serra alerta que ''si no hi hagués abelles, l’home desapareixeria''El caputxí presentà ahir a Lleida ‘El llibre de la mel. Apicultura popular’


L’arxiver dels caputxins i sacerdot, Fra Valentí Serra De Manresa, va dir ahir que “si no hi hagués abelles no hi hauria agricultura i en un termini breu l’home desapareixeria de la terra”.

L’autor d’El llibre de la mel. Apicultura i plantes mel·líferes va manifestar la seva preocupació per la preserveració de les abelles, un insecte que, segons el religiós, té una gran importància per la vida humana. En una trobada amb LA MAÑANA, Fra Valentí va remarcar que sense elles no “viuríem” i que és l’animal que s’ha de protegir més. “No som conscients de la importància que tenen. Un terç del que mengem és gràcies a les abelles i si no n’hi hagués, no hi hauria agricultura i l’home desapareixeria de la terra”. 

El llibre de la mel, setè títol de la Col·lecció l’Ermità, dedicada a temes de cultura popular i tradicional, ens apropa el món de les abelles alhora que recupera algunes de les pràctiques apícoles més tradicionals de la Catalunya rural i conventual, amb l’objectiu de trametre la importància i la tasca que tenen aquests insectes pertanyents a la família dels Àpids. Fra Valentí explica que la fixació de l’home per l’abella va més enllà de la seva capacitat per fer mel i puntualitza que va quedar captivat per “la seva forma de vida i capacitat d’organització i treball”. 

El caputxí defensa que els mitjans “s’han fet ressò de la importància de les abelles perquè s’estan agredint i reduint”. Tot i això, comenta que encara “s’abusa” dels pesticides i dels conreus massificats i advoca per tenir “cura de l’entorn natural” i afavorir la “biodiversitat” per garantir-ne així la seva supervivència.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats