Lleida
21/40° C (sol)
97% 26 km/h


Fraga estrena l'allotjament per a temporers al Pavelló del Sotet amb 29 usuarisCreu Roja s'ha encarregat de l'equipació de l'espai, que té una capacitat per a 50 persones


Ahir es van obrir les portes del Pavelló de l'Sotet de Fraga com allotjament excepcional de temporers que pernoctaven al carrer. El primer dia de funcionament, aquesta instal·lació ha acollit 29 persones.

Creu Roja s'ha encarregat de l'equipació de l'espai, que té una capacitat per a 50 persones, i serà l'entitat encarregada de gestionar aquest allotjament temporal.

La instal·lació va obrir les portes a les 18.00 hores de la tarda i, a més d'allotjament, oferirà de forma gratuïta tant el sopar com l'esmorzar als treballadors temporals de camp, que s'han desplaçat fins als voltants del municipi per a la campanya de la fruita i no han pogut trobar habitatge encara.

Oscar Gràcia, director de la Unitat d'Emergències de Creu Roja i director de el projecte, va explicar el funcionament i alguns detalls de l'allotjament en la seva obertura "Farem moltíssim èmfasi des del minut zero amb el tema dels protocols de l'covid-19".

L'alberg estarà dotat amb una unitat sanitària i amb una ambulància de suport bàsic, amb l'objectiu d'atendre els problemes de salut derivats de l'excés de treball i de la calor, així com per diagnosticar possibles casos de coronavirus.

"Qualsevol cas sospitós que puguem detectar serà aïllat automàticament i es posarà en coneixement de Salut Pública per evacuar-lo a l'altre pavelló o a l'hospital si fos necessari".

A més, els voluntaris de Creu Roja lliuraran als temporers un kit d'higiene, dotat amb xampú, gel, sabó de mans, paper higiènic, xancletes o pintes perquè puguin rentar-se en els banys comunitaris. A més l'ús de mascaretes i gel hidroalcohólico serà habitual, com no pot ser d'una altra manera. "Són gent que han estat dormint al carrer, ens anem a assegurar que tinguin un mínim d'higiene", ha expressat el director de la Unitat d'Emergències.

Tots són conscients de la situació per la qual passa la Comarca de el Baix Cinca i els rebrots que han sorgit, per això, una de les principals tasques de la desena de tècnics i voluntaris de Creu Roja que participen en l'operatiu és coordinar l'accés a els banys i assegurar-se que totes les àrees es trobin netes i desinfectades per prevenir la propagació de la covid-19.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Fraga, Carmen Costa, es mostrava satisfeta per l'obertura del pavelló després de tantes setmanes de treball. Ahir, no va voler recordar-se de totes les dificultats que s'ha trobat l'Ajuntament fins a poder obrir les portes, només es va alegrar de poder allotjar a les persones que dormien al carrer "Poder donar-los un sostre, un llit, menjar, ... és el just i el mínim que es mereixen".

D'altra banda, l'alcaldessa de Fraga va tornar de defensar el sector agrícola i els seus treballadors "El brot de el Baix Cinca ha sorgit en el sector agrícola, com podria haver sorgit en qualsevol altre sector. L'important és que la gent sàpiga que les empreses i explotacions agrícoles, majoritàriament, prenen totes les mesures de prevenció i fins i tot de vegades adopten mesures addicionals. Són els primers interessats a vetllar per la salut dels seus treballadors".

Per això, és important vetllar per la responsabilitat individual i en el temps de lleure, fora de la feina, ser conscients que el virus no ha desaparegut i seguir utilitzant màscara i mantenint la distància de seguretat.

Costa també ha afegit "I que ningú s'oblidi, que el virus no fa distinció entre races o nacionalitats. Així que demanaria que tampoc es estigmatitzi als treballadors de camp ni als migrants. Ells són aquí perquè nosaltres i els nostres camps els necessitem"

S'espera que el Pavelló del Sotet estigui en funcionament durant tota la campanya agrícola.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats