Lleida
11 / 24° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Front comú de Govern i del sector contra una proposta de PAC que suposa una "pèrdua de fons i capacitat de decisió"La consellera Jordà firma un acord amb UP, JARC i FCAC per aplicar els ajuts a través d'un Pla estratègic català i no de forma centralitzada


El Govern i representants del sector agrari han escenificat aquest dimecres un front comú contra la proposta de Política Agrària Comuna (PAC) que ha posat sobre la taula la Comissió Europea (CE). Després de reunir la Taula Agrària, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha declarat que la nova PAC suposa una pèrdua de fons i de capacitat de decisió pels territoris com Catalunya. Per aquest motiu i conjuntament amb Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, la Generalitat ha demanat que s'apliquin els ajuts a través d'un Pla estratègic català. "Un pla únic comportarà la unificació de criteris i farà que es perdin avanços assolits", ha apuntat Jordà, tot recordant la gran "diversitat" del sector a l'Estat espanyol.

"Parlant clar, la proposta d'Europa no ens agrada: es perden fons i capacitat de decisió des de Catalunya per distribuir-los de manera equitativa d'acord amb el model agrari català", ha sentenciat Jordà. Segons la consellera, les prioritats del marc financer plurianual que la CE ha posat sobre la taula comporten una reducció dels fons per a polítiques agràries i de les polítiques de cohesió social i econòmica en favor d'altres partides, com la despesa en seguretat. Un gir que, per Jordà, perjudica "tots els ciutadans europeus".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats