Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


Fruits de Ponent demana als tribunals europeus una "compensació moral" per la gestió de la CE durant la crisi de preusLa cooperativa d'Alcarràs reclama a Luxemburg que estableixi un precedent i digui a l'Executiu comunitari que va actuar "tard i malament"


El clam de la cooperativa Fruits de Ponent a la Comissió Europea per les pèrdues econòmiques milionàries de la campanya de la fruita dolça de 2014 ha arribat aquest dimarts a Luxemburg. L'acusació ha defensat davant el Tribunal General de la Unió Europea els interessos dels seus socis cooperativistes per les pèrdues ocasionades per l'anomenat "veto rus" i la davallada de preus ara fa quatre anys.

En declaracions a l'ACN en sortir de l'audiència, el director general del grup cooperatiu, Josep Presseguer, ha explicat que tot i que el fons de la demanda és una quantia econòmica reclamen també "una compensació moral". "Entenem que la responsabilitat ens porta a ser uns precedents, que el tribunal estableixi un precedent dient a la CE que va actuar tard i malament", ha afegit. Per la seva banda, la defensa, encapçalada per l'advocat Miquel Roca Junyent, ha assegurat que els interessats han estat "víctimes" de les mesures i les sancions preses per Brussel·les i s'ha mostrat confiat d'una sentència positiva en els pròxims mesos. El grup va demandar l'Executiu comunitari el juny del 2016 per la "ineficient i tardana" reacció de les mesures adoptades per fer front a la crisi del sector dos anys enrere.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats