Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


Inspeccionen l'escorxador osonenc Le Porc Gourmet per comprovar si compleix la normativa laboral de la indústria càrniaUn ampli dispositiu policial amb vuit furgonetes de la Policia Nacional custodien l'entrada de l'empresa


Inspecció de Treball s'ha presentat aquest dimecres al matí a les instal·lacions de l'escorxador Le Porc Gourmet a Santa Eugènia de Berga. Segons han explicat fonts de Treball a l'ACN, la inspecció s'emmarca en la intensificació que s'ha produït en els darrers dos anys en el sector de les empreses càrnies per comprovar si compleixen la normativa laboral.

Un dels aspectes en què fa incidència Inspecció de Treball és en el compliment de la llei de cooperatives i si hi ha l'existència de 'falses cooperatives'. La inspecció ha generat expectativa a l'exterior de l'escorxador, ja que compta amb el suport de la Policia Nacional i a les portes de l'empresa hi ha aparcades unes cinc o sis furgonetes. Es dona el cas que en les darreres setmanes s'han intensificat les queixes i denuncies del comitè d'empresa de Le Porc Gourmet davant de l'acomiadament de diversos treballadors. El passat 8 de febrer el col·lectiu 'Càrnies en Lluita' va portar el cas al parlament i va rebre el suport dels grups de la CUP, ERC i CatECP.

La presència del cos de la Policia Nacional en comptes dels Mossos d'Esquadra es deu al fet que la policia espanyola és qui té competències en matèria d'estrangeria. Segons fonts properes a la investigació, aquesta empresa càrnia té un elevat nombre d'estrangers treballant a les seves instal·lacions.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats