Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


JARC celebra la derogació de 'l'impost al sol' i el foment de la inversió en energies renovablesL'organització recorda que les aplicacions d'energia fotovoltaica en l'àmbit agrari permeten reduir els costos energètics, altres altres avantatges


JARC celebra la derogació del denominat 'impost al sol', aprovada pel govern de l'Estat i considera aquest canvi de rumb en les polítiques energètiques "molt beneficiós" per a la ciutadania i, especialment, per a les zones rurals. L'organització recorda que les "nombroses" aplicacions i "oportunitats" de l'energia solar fotovoltaica en l'àmbit agrari com ara per a il·luminació, tanques elèctriques, motors, ventiladors, bombeig d'aigua, regadiu o per a la recàrrega de bateries.

"Aquestes instal·lacions permeten una disminució dels costos energètics de les explotacions, un major control i seguiment dels consums propis, es produeixen menys pèrdues de xarxa i redueixen la dependència energètica de fonts contaminants, ajudant a aconseguir els objectius de reducció d'emissions", segons JARC.

JARC destaca que l'energia fotovoltaica presenta "nombroses oportunitats" per ser "una font de generació accessible i social, per ser una tecnologia de caràcter modular, adaptable per ser desenvolupada de forma col·laborativa, i amb costos d'inversió cada vegada més baixos". "Permet la generació a més petita escala, amb inversió de persones individuals, grups o petites i mitjanes empreses que generen i reparteixen els beneficis a nivell local", segons el sindicat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats