Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


JARC-COAG promou la creació de la marca de qualitat en la producció de poma GoldenL’entitat agrària organitza la segona edició de l’únic premi internacional d’aquesta tipologia, per implantar i generalitzar uns paràmetres que defineixin la qualitat


El cap sectorial de fruita dolça de JARC-COAG, David Borda, ha presentat aquest matí en una roda de premsa a Lleida la segona edició del Premi Internacional a la Millor Poma Golden organitzat per l’entitat, i avalat per IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries).

Les inscripcions per optar al premi finalitzen el proper dilluns, 12 de març de 2018, i es poden formalitzar a través de l’oficina de JARC-COAG a Lleida (tel.973 27 80 80 – premsa2@jarc.cat), tal com s’indica a les bases del premi

Gemma Echevarria, investigadora del programa de postcollita de fruites i hortalisses de IRTA, ha exposat els paràmetres valorats per definir quina serà la millor poma Golden 2018. Així doncs, la poma guanyadora serà la que tingui l’equilibri més correcte entre aparença, olor, dolçor, acidesa, textura i sabor.

Quin són els objectius del premi?

- Posar en valor la poma guanyadora, facilitant-ne la comercialització a un preu adequat per al productor.

- Implantar i generalitzar uns paràmetres que defineixin la qualitat en la producció de poma Golden. Aquests, han de beneficiar a totes les parts, garantint un millor preu al productor, aportant més arguments de venda als intermediaris, i assegurant que el consumidor gaudirà de la màxima qualitat.

- Valorar la qualitat d’un aliment saludable per naturalesa i promocionar-ne el consum.

- Aconseguir que tots els agents que intervenen en la producció i comercialització de les pomes Golden optin per l’estratègia de la qualitat, i no només per vendre grans volums. El consum només es podrà recuperar si la població pot gaudir de pomes Golden de màxima qualitat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats