Lleida
7/11° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


JARC exigeix la rectificació del desafortunat missatge sobre el consum de fruita del programa de Karlos ArguiñanoUna col·laboradora afirmava que no s’ha de sobrepassar el consum de tres peces de fruita al dia davant el risc de desequilibrar la dieta pel contingut en sucre d’aquests aliments.


JARC, en relació a les controvertides declaracions de la col•laboradora, Esther Telleria, del programa “Karlos Arguiñano en tu cocina”, on recomana no sobrepassar el consum de tres peces diàries de fruita per considerar-les d’un alt contingut de sucre, demana una immediata rectificació d’aquestes paraules. 

La organització agrària considera desafortunades les declaracions i sense cap rigor científic. Està demostrat per la comunitat científica que el consum de fruita redueix el risc de patir malalties i s’associa a una millor salut, afirmacions recollides per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que recomana un consum mínim de 400g diaris de fruita, el que equival a tres peces de fruita i dues racions de verdura. 

És per tant, que JARC considera que aquestes declaracions son irresponsables i intolerables, sobretot en un mitjà públic, confonen a la població sobre el consum d’un aliment totalment associat a una dieta saludable, i més quan el consum de fruita és molt baix.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats