Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


JARC reclama que el sector porcí es conjuri per autoabastir-se dels garrins que necessita sense haver d'importar-neL'organització insta ramaders, importadors i integradores a asseure's per posar en comú els excedents i necessitats


JARC ha fet una crida al sector del porcí a conjurar-se per tal d'autoabastir-se dels garrins que necessita sense haver d'havern-ne d'importar, amb l'objectiu d'evitar l'entrada de la pesta porcina africana (PPA) al territori estatal. Per això, l'organització agrària defensa la necessitat que ramaders, importadors i integradores s'asseguin per posar damunt la taula la seva realitat pel que fa a excedents i necessitats. Segons el responsable del porcí de JARC, Jaume Bernis, "les xifres demostren que, si hi ha voluntat i responsabilitat per part del sector, no cal que entrin garrins de fora del país per cobrir les necessitats del sector". La PPA serà un dels temes que centrarà la 5a Jornada del Porcí que JARC organitza dijous a Alcarràs (Segrià).

JARC apel·la directament al sector perquè "l'administració té les mans lligades per poder legislar en aquesta matèria", ja que "no pot prohibir la importació de garrins". Tot i això, li demana el suport a la proposta de l'organització agrària instant a tots els agents implicats a aplicar-la. Així, JARC reclama que sigui l'administració qui abanderi la trobada en una mateixa taula per assolir aquest objectiu d'autoabastiment de garrins sense dependre dels mercats exteriors.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats