Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


JARC sosté que la fortalesa del porcí i la caiguda del preu del pinso eviten que es desplomi la renda agrària el 2017L'organització remarca la caiguda del preu de les fruites que percep l'agricultor, malgrat que el Ministeri d'Agricultura parli d'una pujada del 0,7%


JARC destaca que "la fortalesa del sector porcí i la caiguda de les cotitzacions dels pinsos han evitat que es desplomi la renda agrària durant aquest 2017, segons es desprèn de l'estudi elaborat per COAG, organització estatal de la qual forma part JARC.

Segons les estadístiques oficials, la renda agrària total en termes reals durant aquest any ha experimentat un ascens del 4% respecte el 2016 a l'estat espanyol. Tot i això, en els últims 15 anys, en concret des del 2003, els agricultors i ramaders de l'Estat han perdut un 11% de la seva renda real. A Catalunya, enguany ha caigut la producció per l'efecte de la sequera en sectors com ara la vinya (oficialment, -11%, però el sector considera que la xifra és superior), l'olivera (-10%) i l'apicultura (-50%). D'altra banda, el preu de les fruites ha experimentat una pujada del 0,7%, segons el Ministeri d'Agricultura, malgrat que des de JARC asseguren que "la realitat evidencia que els preus percebuts pels agricultors catalans continuen caient".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats