Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Joan Morales, director de 'Descobrir Catalunya', apadrinarà l’oli nou de la GranadellaLes fires i festes de l’oli de Catalunya s’inicien el 4 de novembre amb la 4ª edició de la Primera Premsada


El periodista i director de la revista Descobrir Catalunya, Joan Morales, apadrinarà la nova collita de l’oli nou de la 4a. edició de la Festa de la Primera Premsada que se celebrarà el 4 de novembre a la Granadella i marcarà l’inici de les fires i festes de l’oli de Catalunya.

La Primera Premsada comptarà, entre altres activitats, amb la jornada tècnica “Oli de collita avançada. Salut i gastronomia” organitzada pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, que aprofundirà en els beneficis de l’oli d’oliva verge extra de principis de campanya.

La jornada, que obrirà portes a les 11.00 al CCOC (Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya), s’iniciarà amb la presentació de la campanya de l’oli verge extra, que serà apadrinat per Joan Morales, acompanyat de l’alcalde de la Granadella, Carles Gibert .

Àngels Calvo, Cap del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’oliva de Catalunya, descriurà les característiques organolèptiques de l’oli d’oliva arbequina verge extra d’aquesta campanya 2019, continuant amb un taller pràctic de tast d’oli per als inscrits.

Tot seguit continuarà la ponència de la Dra. Maria Isabel Covas “L’oli d’oliva verge extra i la prevenció de malalties cardiovasculars”, assessora científica de NUPROAS Handelsbolag i membre del CIBER de Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició.

La jornada acabarà amb la presentació del projecte de “Sommelieria de l’oli” i exemple pràctic

de maridatge de l’oli de collita avançada amb la cheff i sommelier de l’oli, Montse Freixa.

L’oli d’oliva verge extra és essencial en la dieta mediterrània, saludable i equilibrada. A banda, per les seves propietats és molt beneficiós per les malalties cardiovasculars, aquesta és la principal conclusió que avalen els estudis científics que permeten etiquetar l’oli verge extra de primera premsada com un producte saludable.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats