Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


Jordà busca "complicitats" amb altres regions a Brussel·les davant “possibles problemàtiques” derivades del veto rusLa consellera d’Agricultura assegura que tot i que “sembla que la campanya va millor” el sector de la fruita “pateix” i per això vol “avançar-se a esdeveniments”


La consellera d’Agricultura, Pesca i Ramaderia, Teresa Jordà, busca "complicitats" amb altres regions a Brussel·les davant “possibles problemàtiques” pel veto rus. Segons ha explicat Jordà en declaracions a l’ACN aquest dijous, la idea és “avançar-se” a esdeveniments com la crisi que va patir el sector de la fruita de pinyol l’estiu passat per la crisi de preus derivada del veto de la UE a exportar a Rússia préssecs o nectarines, entre altres.

“En les dates d’avui l’any passat no anàvem tan bé, tot i que això no vol dir que anem bé: des del veto rus el sector pateix i estem en plena campanya”, ha reconegut la consellera abans de la reunió del Consell d’Administració de l’Assemblea General de les Regions Europees Hortofructícoles (AREFLH). Entre les regions que s’han trobat a la reunió hi ha la consellera d'Agricultura de la regió d'Emília Romagna i presidenta de l'AREFLH, Simona Caselli. De fet, ha dit Jordà, Catalunya i a aquesta regió italiana els uneix “part” de la problemàtica en el sector agrícola i per això volen “buscar aquestes sinergies” per avançar-se a les possibles problemàtiques. “Sempre en defensa del nostre sector i de la fruita al nostre país”, ha afegit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats