Lleida
16-30° C (pluja)
97% 26 km/h


Jordà demana ''complicitat'' als grups polítics per recuperar els pressupost d'Agricultura d'abans de la crisi econòmicaLa consellera es mostra convençuda que el plantejament del Departament ha estat ''beneït'' pels partits mentre que C's li retreuen el continuisme de Serret


La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha demanat aquest divendres la ''complicitat'' dels grups polítics al Parlament per aconseguir el ''millor pressupost de la història'' pel Departament de cara al 2019. Després que en una entrevista a l'ACN Jordà afirmés que no faria ''cap concessió interdepartamental'' a l'hora de negociar els comptes, ha assenyalat davant la Comissió d'Agricultura que l'objectiu és recuperar els nivells pressupostaris d'abans de la crisi quan al 2012 es va comptar amb un pressupost de 500 MEUR (l'any passat va ser de 315).

Després de desglossar el programa de Govern del seu àmbit davant els grups parlamentaris – en absència del PPC – Jordà s'ha mostrat convençuda que ha estat ''beneït'' pels grups tot i que algunes formacions com C's l'han titllat de fer un model ''continuista'' amb la consellera Serret. La consellera ha insistit en la necessitat de tancar abans de final d'any aspectes com el decret de dejeccions ramaderes, l'actualització de l'Observatori de preus o el reglament d'armes del Cos d'Agents Rurals.

Teresa Jordà ha defensat que el model del Departament d'Agricultura és ''continuista'' amb el de la consellera Meritxell Serret perquè ''va fer una feina ingent'' que va quedar parcialment aturada pel 155 i ara cal ''donar llum verda, reforçar-la, actualitzar-la i millorar-la''. En aquest sentit, Jordà ha remarcat que al ''rebost'' s'hi ha trobat una sèrie de lleis ''consensuades i molt treballades'' amb el sector i els partits, per la qual cosa s'ha mostrat convençuda que ''aquesta és la dinàmica i el projecte a seguir''.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats