Lleida
-2 / 19° C (sol)
97% 26 km/h


Jordà vol aprovar en setmanes el pla d'agents rurals, el decret de llet crua i el nou catàleg de l'Observatori de PreusLa consellera també es proposa que el Parlament pugui donar llum verd a la Llei d'Espais Agraris abans de finals d'any


La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, s'ha trobat al "rebost" del Departament diverses mesures en les quals havia treballat el Govern però que van quedar aturades durant els set mesos del 155. En una entrevista a l'ACN, la consellera ha explicat que es proposa donar tràmit a set accions "prioritàries" durant els primers 100 dies de Govern.

Entre aquestes hi ha l'aprovació del pla estratègic dels agents rurals i la convocatòria de 50 places de sotsinspector del mateix cos. També, l'aprovació del decret que permetrà vendre llet crua a les explotacions ramaderes, que es durà a terme en les properes "setmanes", així com l'actualització del catàleg de productes de l'Observatori Agroalimentari de Preus i l'avantprojecte de Llei d'Espais Agraris, que la consellera confia poder aprovar al Parlament abans de finals d'any. En aquest paquet també hi ha mesures ja aprovades: l'Estratègia Marítima de Catalunya 2030 dins del marc del Programa d'Acció Marítima i l'avantprojecte de la Llei vitivinícola.

Jordà ha recordat que el pla estratègic dels agents rurals especifica què és el cos i ha assegurat que és una "eina fantàstica que anirà de meravella". L'aprovació del pla va acompanyada de la convocatòria de 50 places de sotsinspectors que "són necessàries".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats