Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


Josep Usall rellevarà Josep Maria Monfort al capdavant de l'IRTAEl nomenament del nou director general de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries es farà oficial un cop rebi la ratificació del Govern


El consell d'administració de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) va proposar en la reunió celebrada aquest dimarts a Josep Usall com a nou director general de l'IRTA, prenent el relleu de Josep Maria Monfort, que ha estat al capdavant de l'organisme des del setembre del 2008. Un cop finalitzat el procés de selecció, el candidat serà nomenat pel Govern a proposta de la consellera del Departament d'Agricultura i presidenta de l'IRTA, Teresa Jordà.

El nou director general, que es va incorporar com a investigador el 1992 a l'IRTA, ha assenyalat que vol ajudar des de la recerca que es fa a l'Institut als grans reptes amb els quals s'haurà d'enfrontar el sector agroalimentari català i la societat en general, així com mantenir l'IRTA com un dels principals referents del sector de la recerca agroalimentària dins i fora del país.

La selecció del nou director general de l'IRTA ha estat un llarg procés que es va iniciar l'agost de 2017 amb l'anunci de l'oferta del càrrec en diversos mitjans nacionals i internacionals per tal de donar-li la màxima difusió. En total es van rebre 49 candidatures dels cinc continents que van ser analitzades pel Comitè científic assessor de l'IRTA, que va prioritzar els que va considerar els sis millors candidats.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats