Lleida
3/17° C (sol)
97% 26 km/h


La collita de préssecs i nectarines a Europa creixerà enguany un 10%A l’Estat espanyol la producció de fruita de pinyol augmentarà un 12%


La campanya de recollida de fruita de pinyol a les comarques de Lleida es preveu que comenci en uns 15 dies a la zona del Baix Segre en varietats com la nectarina primerenca.

La seu de l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat) a Lleida va acollir ahir el Fòrum Interprunus, on es va presentar la previsió de collita de la fruita de pinyol a Europa. En aquest sentit, es va avançar de què serà un 10% superior respecte el 2018. Segons dades facilitades en el marc del fòrum, la producció de fruita de pinyol (préssecs, nectarines, paraguians i albercoc) durant el 2019 a Europa serà de 3.060.800 tones, per la qual cosa serà un 10% superior a la del 2018.

La producció a l’Estat espanyol s’incrementarà enguany un 12%, mentre que a França un 17% i a Itàlia, un 13%. Per contra a Grècia la producció caurà aquest any.

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, el lleidatà Carmel Mòdol, va manifestar en el marc del fòrum que “esperem que el consumidor percebi la fruita com un aliat de salut”.

Per la seva part, el director general d’Afrucat, Manel Simon, va afirmar durant el fòrum Interprunus celebrat a Lleida que Xina és el principal consumidor de préssec i nectarina a nivell mundial. La campanya de recollida de la fruita de pinyol es preveu que comenci a Lleida en uns 15 dies i en concret a la zona del Baix Segre en municipis com La Granja d’Escarp i Massalcoreig.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats