Lleida
-2/9° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La consellera d'Agricultura no descarta els recursos per a què la nova PAC sigui territorialitzadaDesprés de reunir-se amb el govern Valencià, la consellera d'Agricultura també ho farà amb el Balear i el d'Euskadi per buscar interessos comuns


La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha assegurat que per garantir el caràcter territorializat de la nova Política Agrària Comuna (PAC) no descarten obrir la via del recurs. Ha remarcat que el Departament està disposat a adoptar ''mesures legals en cas que ens prenguin les competències'' i ha defensat la necessitat que les polítiques agrícoles i els seus objectius es defineixin com més a prop millor. Després d'haver-ho fet ja amb el govern Valencià, Jordà té previst reunir-se el proper dilluns amb el govern Balear i properament amb el d'Euskadi per tal de trobar interessos i plantejaments comuns davant el govern espanyol sobre com encarar la PAC 2021-2027.

La consellera d'Agricultura ha comparegut aquest dimarts a la tarda al Parlament per explicar que el Departament continuarà reclamant i defensant que Catalunya pugui definir el seu Pla Estratègic en relació a la nova Política Agrària. En aquest sentit, ha insistit en la territorialització per poder donar resposta a les ''necessitats i requeriments del sector''. Segons Jordà, cal una ''planificació a mida'' per poder fer front a aquestes necessitats. Amb l'establiment d'un pla estratègic de cada estat membre es podrien perdre capacitats de planificació i ajuts, ha afegit la consellera.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats