Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


La DO Garrigues no complirà les previsions de producció d'oli a causa de les plugesArrenca la 56a edició de la Fira de l'Oli Verge Extra de les Borges Blanques amb bones expectatives de visitants i de venda


La DO Garrigues no preveu complir les previsions de producció d'oli per aquesta campanya que s'havia fixat en 4 milions de quilos. El president de la DO, Enric Dalmau, ha explicat que a causa de les pluges de la tardor han caigut moltes olives i els arbres han tingut ''poc rendiment''. Això fa que s'estigui tres punts per sota de la producció prevista i a quinze dies de finalitzar la campanya es preveu que aquesta sigui d'uns 3,7 milions. Malgrat això, la qualitat de l'oli ''és excepcional'' perquè l'aigua abundant ha permès collir oliva verda durant moltes setmanes. La 56a edició de la Fira de l'Oli Verge Extra de les Borges Blanques ha arrencat aquest divendres amb una vuitantena d'expositors i bones expectatives pel que va al volum de vendes i afluència de visitants.

Tot i que s'estan collint les mateixes olives que l'any passat hi haurà menys oli a causa de les pluges que hi va haver a la tardor. Així ho ha assenyalat Enric Dalmau que ha posat en valor que el fet que la qualitat de l'oli que està sortint és ''excepcional'', al contrari del que està passant a Espanya, on si bé hi ha grans qualitats d'oli en zones com Andalusia o Castella la Manxa, aquest és ''de poca qualitat''.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats