Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h


La DOP Garrigues finalment beneeix la seva ampliació cap a 17 termes municipalsDalmau diu que “hem de créixer ja que som molt petits i ens volem internacionalitzar”


Més del 80% de les cooperatives que actualment composen la DOP Garrigues han donat llum verda a la nova proposta d’ampliació de la Denominació d’Origen Protegida. Segons va avançar ahir el president de la DOP Garrigues, Enric Dalmau, la proposta, que ara serà presentada a la Conselleria d’Agricultura, contempla ampliar cap a terrenys agrícoles de 17 termes municipals de les comarques de les Garrigues, el Segrià i l’Urgell que estan al voltant de l’actual superficie de l’actual DOP.

Dalmau va indicar que l’ampliació proposada en aquests 17 termes municipals suposaria incrementar l’àrea de la DOP en 30.000 hectàrees, de les quals unes 800 ja estan plantades d’oliveres.

Vist-i-plau de la UE

Aquesta proposta d’ampliació serà presentada ara a la Generalitat, que després la farà arribar al Ministeri d’Agricultura i aquest l’elevarà a la Unió Europea. Dalmau calcula que tot el procés d’autorització per part de Brussel·les es pot perllongar uns dos anys.

El president de la DOP afirmava ahir que la DOP “ha de créixer ja que som molt petits i si ens volem internacionalitzar i obrir nous mercats ho hem de fer”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats