Lleida
1 / 10° C (boira)
97% 26 km/h


La DOP Les Garrigues preveu una campanya "correcta" en què espera assolir els 4 milions de quilos d'oliLes vendes al detall s'han incrementat entorn d'un 10% durant el darrer any


La Denominació d'Origen Protegida (DOP) les Garrigues espera una campanya "correcta" després de les pluges caigudes durant el mes d'octubre, que fan millorar les expectatives inicials al secà després de la manca de precipitacions d'agost i setembre. Les previsions són arribar als 4 milions de quilos d'oli verge extra, una xifra que representa un 11% menys que l'última campanya, en què és van assolir els 4,5 milions de quilos, però que supera la mitjana dels darrers deu anys (3,5 milions de quilos). En els pròxims dies la majoria de cooperatives que integren la DOP donaran el tret de sortida a la recol·lecció de l'oliva tot i que algunes han avançat l'inici per començar a produir oli verd. D'altra banda, la DOP les Garrigues ha incrementat les vendes d'oli al detall entorn d'un 10% la darrera campanya 2017-2018.

La collita a la DOP les Garrigues ha començat enguany amb entre set i seu dies de retard respecte al que seria habitual malgrat que algunes de les cooperatives i molins que la integren ja van recollir puntualment durant les primeres setmanes d'octubre una part d'olives per poder produir oli verd, un producte amb una demanda creixent.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats