Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


La Família Torres enllesteix la construcció del celler Purgatori a Costers del SegreConstruït amb criteris d'eficiència energètica, connecta amb l'antiga cava subterrània on els monjos benedictins elaboraven vi al segle XVIII


La Família Torres ha finalitzat la construcció del seu celler a Costers del Segre, situat a l'històric Mas de l'Aranyó del segle XVIII, al cor de les Garrigues. Batejat amb el nom de Purgatori, el nou celler vol refermar el projecte de la Família Torres en aquesta zona amb l'adquisició de 870 hectàrees, 200 de les quals dedicades al cultiu de vinya.

El celler s'ha construït seguint criteris d'eficiència energètica i integrat en l'entorn paisatgístic de les Garrigues. A més a més connecta amb l'antiga cava subterrània on els monjos de benedictins provinents del Monestir de Montserrat elaboraven vi al segle XVIII. El projecte ha comptat amb una inversió de més de 3,8 milions d'euros i s'estrenarà amb la verema d'aquest any, que es destinarà a l'elaboració del vi que porta per nom el mateix que té el celler, Purgatori.

Miquel Torres, de la cinquena generació de la Família Torres, ha explicat que Purgatori és el projecte de recuperació d'aquest antic celler que havia estat propietat dels monjos benedictins de Montserrat entre el 1770 i el 1780. Torres hi van arriar l'any 1999 després que al 1987 la viticultura hi desapareixes. Aleshores van adquirir la finca, d'unes 870 hectàrees i hi van tornar a plantar vinya, sobretot garnatxa i carinyena.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats