Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La FCAC aposta per la digitalització de les cooperatives agràriesOrganitza una sessió sobre el futur de la PAC amb representants de tot el territori, des de Sort a Castelló d’Empúries


La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) aposta per la digitalització del sector d’acord amb la seva definició de línies estratègiques per al món rural en el document “Propostes de les cooperatives agràries per a la reactivació econòmica i social” arran de la Covid-19, presentat a alts responsables de la Generalitat i enviat a la Comissió d'Estudi de la Reconstrucció i la Reactivació Socials i Econòmiques (CERSE) del Parlament de Catalunya.

En els últims dies, la FCAC ha dut a terme diverses accions amb caràcter pioner en el cooperativisme agrari que inclouen des de l’elecció telemàtica de dos candidats al consell rector de l’organització a l’assessorament a cooperatives en la realització de les respectives assemblees generals de forma virtual o la convocatòria d’una jornada sobre la PAC per a cooperatives d’arreu del territori.

Ramon Sarroca, president de la FCAC, explica que “estem satisfets d’avançar en el procés de digitalització del nostre sector i d’implementar noves possibilitats tecnològiques que ens permeten facilitar la participació dels nostres socis i sòcies així com dels equips humans de les cooperatives evitant desplaçaments i amb totes les garanties de salut front la Covid-19. Ara bé, cal el compromís del Govern en el desplegament de la xarxa d’Internet d’alta velocitat arreu del país”.

La jornada de la Política Agrària Comuna es duu a terme avui al matí, de 9.30 a 12 h, i hi participaran uns quaranta assistents representants de cooperatives de diferents punts del país, des dels Pirineus (Cooperativa del Pallars de Sort) a l’Alt Empordà (Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries) i el Baix Ebre (Cooperativa Agrícola Catalana del Baix Ebre), recorrent tot el litoral, la Catalunya central i les terres de Ponent.

L’objectiu de la FCAC –que ha participat activament a totes les sessions de discussió de la PAC- és informar les cooperatives sòcies de les possibles estratègies d’aplicació de la política agrària a Catalunya després que la setmana passada es fes públic el Marc Financer 2021-2027 de la Unió Europea i la retallada d’un 10,2% (39.056 M€) en el pressupost de la PAC.

D’altra banda, la FCAC ja està treballant en la preparació de la seva Assemblea General anual, que té previst convocar a la tardor per mitjans telemàtics. En aquest sentit, i per primera vegada en la seva història, la setmana passada es va dur a terme l’elecció de dos candidats a consell rector de la Federació. A la tardor, es procedirà a la ratificació per l’assemblea general de cooperatives.

A més, la Federació també està assessorant les cooperatives que han de dur a terme assemblees generals amb els seus propis socis. La setmana passada, la cooperativa Camp d’Alcarràs i Secció de Crèdit va ser pionera en aquest àmbit per tal de garantir la seguretat i la protecció davant la Covid-19. Els seus socis i sòcies van poder debatre i votar els diversos punts corresponents a l’assemblea de forma virtual.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats