Lleida
21/32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La FCAC demana a Jordà potenciar les organitzacions de productors de fruitaArgumenta que “la concentració de l’oferta és fonamental per millorar la rendibilitat del sector”


La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va participar ahir a la Taula Sectorial Agrària de la Fruita Dolça per defensar mesures que permetin fer front, de forma efectiva, a la greu crisi de preus de la fruita dolça. 

La principal reivindicació que les cooperatives van traslladar a la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, i el director general d’Alimentació, Carmel Mòdol, és la necessitat de reforçar les OPFH (Organitzacions de Productors de Fruita i Horta) com a eina per millorar la posició del productor al mercat. 

Rendibilitat del sector

Albert Capdevila, responsable de fruita i horta de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), argumenta que “la concentració de l’oferta és fonamental per millorar la rendibilitat del sector” i afegeix que “els programes operatius són la millor eina per ajudar a organitzar la producció per equilibrar oferta i demanda”.  

Una Interprofessional

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) també és partidària de la creació d’una Interprofessional del sector que promogui el consum de fruita a Espanya, que té un dels índexs més baixos d’Europa.

Altres mesures defensades per la Federació de Cooperatives són obrir una línia de préstecs amb interès 0 per al circulant de les cooperatives i els seus socis i impulsar Mercolleida com a llotja de referència.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats