Lleida
3 / 11° C (pluja)
97% 26 km/h


La FCAC reclama més controls de senglars i reforçar el paper dels Agents Rurals pel focus de febre porcina a BèlgicaLes cooperatives exigeixen "màxima col·laboració i coordinació entre tots els agents implicats"


La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) reclama a l'Administració que s'extremin les mesures de vigilància en el territori després que s'hagin confirmat dos casos de Febre Porcina Africana (ASF) en senglars a Bèlgica. Es tracta del primer focus detectat a l'Europa Occidental després que la malaltia hagi afectat a països de l'Est com ara Romania, Lituània, Letònia, Polònia i Bulgària.

El responsable de ramaderia de la FCAC, Ramon Armengol, considera "urgent" reforçar "encara més" els controls a quests animals tenint en compte l'elevada població de senglars existent en territori català. Des de les cooperatives agràries també defensen que cal establir "un alt nivell de col·laboració" amb les associacions de caçadors i en especial amb el cos d'Agents Rurals, ja que "seran un element clau en cas d'haver de monitoritzar i fer seguiment de la malaltia".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats