Lleida
17/30° C (sol)
97% 26 km/h


La finca Castell del Remei introdueix espècies d'aus per reforçar la biodiversitat i el projecte de vinya ecològicaEn col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat s'han instal·lat nius de cigonyes, re introduït òlibes i xoriguers, i en un futur caixes per a muricecs


La finca del Castell del Remei, situada a Penelles (Noguera) ha desenvolupat un projecte d'introducció d'espècies d'aus per reforçar la biodiversitat de l'àmbit on es troba, a l'entorn dels Canals d'Urgell, i també el projecte de vinya ecològica i sostenible. De manera coordinada amb el Departament de Territori i Sostenibilitat s'han instal·lat nius de cigonyes, re introduït òlibes i xoriguers recuperades al Centre de Fauna de Vallcalent, i de cara a la tardor s'instal·laran caixes-refugi per a muricecs.

El director del Castell del Remei, Tomàs Cusiné, ha explicat que aquesta iniciativa permet fer un cert ''control de plagues'' que beneficien a la vinya i la producció ecològica ja que no cal tractar amb insecticides. El cap de Biodiversitat i Medi Natural, Xavier Marco, ha destacat la importància de desenvolupar aquestes accions en un ''àmbit agrari'' on en els darrers anys, a causa de la intensificació de l'agricultura, la biodiversitat havia retrocedit.

La introducció de diverses espècies d'aus i la instal·lació d'una illa flotant al llac que hi ha a la finca són algunes de les accions que s'han dut a terme al Castell del Remei des de l'any 2016 en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibiltiat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats