Lleida
19/36° C (sol)
97% 26 km/h


La floració dels fruiters a la plana de Lleida s'avança 15 dies respecte a l'any passat per l’arribada de la calorEl perill ara és que de sobte baixin les temperatures i malmetin la flor


Les altes temperatures que s’han registrat a la Plana de Lleida en els darrers dies malgrat encara no haver entrat a la primavera ha fet que molts arbres fruiters com per exemple els presseguers, les nectarines o els paraguaians hagin avançat la seva floració uns 15 dies respecte a l'any passat tal i com ja es pot contemplar en finques del Baix Segre, que és precisament la zona on es produeix la fruita més primerenca. 

El perill ara és que de sobte baixin les temperatures i malmetin la flor ja que després perjudicaria al fruit. 

També han florit abans d’hora els ametllers a la Plana de Lleida, que des de fa dies llueixen la seva floració en els camps. 

En els darrers anys i degut al canvi climàtic la floració de molts arbres s’avança força dies, per la qual cosa ara ja no cal esperar a la primavera per veure camps florits de presseguers o ametllers. 

Tradicionalment la fruita primerenca de Lleida es produeix al Baix Segre en municipis com Alcarràs, Torres de Segre, Soses, Aitona o la Granja d’Escarp i en ser la primera remesa de fruita de pinyol acostuma a anar princi- palment a l’exportació. 

En els darrers anys és habitual que la floració dels fruiters s’avanci uns dies per l’arribada abans d’hora de la calor. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats