Lleida
4/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Fundació del Món Rural commemora els deu anys reivindicant el potencial del territoriEls experts apunten que és clau evitar el despoblament amb la millora del dinamisme econòmic i amb polítiques públiques transversals


La Fundació de Món Rural commemora els deu anys de la seva creació reivindicant el potencial del territori més enllà de les grans ciutats. És el missatge comú dels experts que participen a la jornada que se celebra amb motiu d'aquesta efemèride a l'Auditori del campus de Cappont de la Universitat de Lleida. Apunten que és clau per al futur dels territoris rurals evitar el despoblament amb la millora del dinamisme econòmic i amb polítiques públiques transversals que permetin superar els reptes que encara són vigents. Per exemple, la millora de les comunicacions, tant físiques com tecnològiques, o poder disposar dels mateixos serveis públics que als entorns urbans.

Una setantena de persones participen a la jornada 'Una dècada de canvis en un Món Rural viu', que s'ha organitzat aquest divendres coincidint amb el desè aniversari de la Fundació del Món Rural. L'objectiu de la sessió és fer balanç d'aquests 10 anys i per això, s'ha convidat economistes, geògrafs, periodistes i ambientòlegs perquè valorin els canvis que ha experimentat el món rural català i plantegin alguns reptes de futur.

Fotografia: Fundació del Món Rural

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats