Lleida
3 / 11° C (pluja)
97% 26 km/h


La Fundación Oso Pardo troba viva una vaca que els ramaders del Pallars havien donat per "desapareguda" per un atac d'osL'organització descarta que les lesions del vedell ferit que van deixar a l'oficina del Parc Natural de l'Alt Pirineu de Llavorsí tinguessin a veure amb el plantígrad


La Fundación Oso Pardo (FPO), a través d'un equip que té al Pallars, ha localitzat viva i en perfecte estat de salut una vaca que l'Associació de Ramaders del Pallars Sobirà havia donat com a "desapareguda" el mateix dia que, en el marc d'una acció reivindicativa, van deixar un vedell ferit a l'oficina del Parc Natural de l'Alt Pirineu de Llavorsí per protestar contra els danys de la fauna salvatge. L'entitat ha indicat, a través d'un comunicat, que "tant els experts com els agents que van examinar els animals van descartar que les lesions estiguessin relacionades amb l'atac del plantígrad" i ha afegit en l'escrit que no es localitzar "senyals de la seva presència en el lloc dels fets".

Des de la fundació destaquen que el vedell ferit va ser detectat per un pastor i un representant d'aquesta organització, els quals, segons el comunicat, van avisar el ramader. A més, indiquen que també ha estat aquest mateix equip, que opera en el marc del projecte PirosLife, el que ha localitzat viva i en perfecte estat la vaca, després de cercar-la durant diversos dies. Per aquest motiu, la FOP ha manifestat en l'escrit la seva "indignació" davant l'acció del passat 27 d'agost en què es va deixar un animal dins l'oficina del Parc Natural de l'Alt Pirineu de Llavorsí (Pallars Sobirà) com a protesta pels atacs d'os.

L'organització considera que els responsables de la protesta, que va comptar amb el suport dels sindicats AEALL-ASAJA i Unió de Pagesos (UP), haurien de "demanar disculpes a la societat" per l'acció reivindicativa que es va dur a terme, la qual han titllat "com a mínim, de falta de moral i d'ètica professional", segons han indicat en el seu escrit. Des de la fundació també han informat, citant dades oficials, que el ramader propietari del vedell va cobrar al 2017 una subvenció de gairebé 120.000 euros, una part dels quals per dur a terme, segons el comunicat, "pràctiques beneficioses pel clima, el medi ambient i l'agricultura ecològica".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats