Lleida
4 - 13° C (sol)
97% 26 km/h


La pedra causa grans pèrdues en fruiters del Segrià, la Noguera i GarriguesAlmacelles, Alcarràs, Sucs o l'Horta de Lleida, entre les zones més afectades.


La pedra caiguda el divendres a la tarda ia la nit va arribar en el pitjor moment per a l'agricultura, en plena recollida de nectarines, préssecs i paraguaians. A més, estava previst que la pera es comencés a recollir la setmana que ve. Però la tempesta va causar grans destrosses en camps fruiters del Segrià, en part de la Noguera i en zones de les Garrigues, sent aquestes les comarques més afectades per la tempesta. En aquest sentit, el president d'Asaja Lleida, Pere Roqué, ha explicat "que no podem generalitzar, ja que hi ha camps que han patit més danys que altres, però sí que és cert que hi haurà perdudes importants".

De fet, la pedra va danyar fruiters i la fruita que estava a l'arbre i nombroses peces van caure a terra, quedant igualment tocades. En aquest sentit, va exposar que tal com Alcarràs, Almacelles o Sucs van ser unes de les zones més afectades per la tempesta. "Ara és el moment que les assegurances avaluïn els camps afectats i que el Departament d'Agricultura també estimi quantes hectàrees en total s'han vist danyades. Haurem d'esperar per saber com acaba tota aquesta situació ", ha argumentat. No obstant això, cal indicar que, segons TV3, els agricultors xifraven en 9.000 les hectàrees afectades per la pedra caiguda a l'Horta.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats