Lleida
4 - 15° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'aplicació de reg en l'ametller pot arribar a multiplicar per 12 la producció respecte al secàUna jornada ha servit per traslladar al sector la resposta de l'ametller a partir de l'experiència a la Finca la Devesa de la Diputació.


La jornada d'aquest dimecres ha servit per traslladar al sector la resposta de l'ametller a partir de l'aplicació de diferents dotacions de reg, a partir de l'experiència que es porta a terme des de fa tres anys a la Finca la Devesa que la Diputació de Lleida té a Maials, que han pogut visitar els participants. La direcció tècnica del projecte de recerca el porta a terme l'IRTA i pren com a referència els camps d'assaig de la Vall de Sant Joaquim, a Califòrnia.

Una de les primeres conclusions és que com més aigua s'aplica a aquest cultiu major és el rendiment que s'obté dels arbres. Així, s'ha pogut constatar que una explotació d'ametllers en regadiu pot arribar a multiplicar per 12 la producció respecte a una finca de secà.

En aquests tres primers anys, la plataforma de reg de l'ametller ha registrat avenços importants en la caracterització i modelització de la dependència del creixement vegetatiu de l'ametller vers l'aigua de reg i ha establert una base d'observació i validació de la demanda hídrica de l'ametller. El projecte pretenen analitzar la resposta productiva potencial de l'ametller davant diferents escenaris de disponibilitats hídriques a partir de la gestió que es fa del reg. En concret, les dotacions d'aigua amb què es treballa són quatre, de 2.500, 4.500, 6.500, 9.500 m3/ha i any, segons ha explicat Joan Girona, l'investigador de l'IRTA en el Programa d'ús d’aigua en les produccions agrícoles.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats