Lleida
4/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'Eurocambra aprova que es prohibeixi pagar amb retard als pagesos que ja hagin entregat els seus productesLa nova normativa europea també impedirà als compradors l'exigència de compensacions per "deteriorament o pèrdua" si no és culpa del proveïdor


L'Eurocambra ha aprovat una nova normativa europea que prohibeix "retardar el pagament" als agricultors que ja hagin entregat els seus productes. Les noves regles que pretenen protegir als pagesos de "les pràctiques comercials deslleials" també estableix que els compradors no puguin demanar compensacions econòmiques als productors per "deteriorament o pèrdua" que no sigui fruit d'una negligència del proveïdor.

A més, la nova norma impedeix que les cadenes de supermercats o botigues d'aliments que "amenacin" als productors amb deixar de consumir els seus productes o endarrerir els pagaments si aquests presenten reclamacions. Ara els estats membre hauran d'adoptar formalment la normativa que hauran de transposar a la seva legislació nacional a tot tardar en dos anys.

D'altra banda, també contempla la prohibició de la cancel·lació unilateral tardana d'una comanda o la modificació retroactiva d'aquesta, el rebuig del comprador a firmar un contracte amb el proveïdor o l'ús incorrecte d'informació confidencial.

Segons la Comissió Europea, les pimes agrícoles i dedicades al processament d'aliments perden entre 2.500 i 8.000 milions d'euros a l'any a la UE com a conseqüència de pràctiques comercials deslleials.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats