Lleida
0/7° C (núvols)
97% 26 km/h


L’IEI enceta un cicle sobre la sostenibilitat de l’actual model de producció agroalimentàriaFrancesc Reguant i Míriam González han protagonitzat la primera de les tres xerrades organitzades per la secció de Ciències Agroalimentàries de l’Institut d’Estudis Ilerdencs


El cicle de debats sobre la sostenibilitat del model de producció agroalimentària actual, organitzat per la Secció de Ciències Agroalimentàries de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, s’ha posat avui en marxa amb la xarrada ‘Té futur el nostre model alimentari?’, a càrrec de Francesc Reguant i de Míriam González, en una sessió que ha estat moderada pel periodista Carles Díaz.

Francesc Reguant és economista especialitzat en agroalimentació. És el president de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya i el director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària (ObeAlimentària). Destaca també la seva trajectòria com a director d’Administració i Sistema d’Informació de l’IRTA i com a cap de Gabinet Tècnic del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. És autor o coautor de 12 llibres, entre ells ‘Gestión integrada’, ‘Entendre l’agricultura’ i ‘El Sistema Alimentario’. Per la seva part, Míriam González és ambientòloga especialista en prevenció i eficiència dels recursos de l’Agència de Residus de Catalunya. Treballa en el foment de l’economia circular i en la prevenció del malbaratament alimentari, la creació i consolidació d’iniciatives de millora ambiental.  

La d’avui ha estat la primera de les tres xerrades organitzades per la Secció de Ciències Agroalimentàries de l’IEI que posen el focus en l’actual model agroalimentari. Així, la propera, titulada ‘Té futur l’agricultura actual?’, anirà a càrrec d’Àlex Escolà i Ignasi Iglesias, tindrà lloc el dijous 28 de novembre, en un debat que estarà moderat pel periodista Sergi Martí. El cicle culminarà el dijous 12 de desembre amb la conferència ‘Té futur la producció de carn’, a càrrec de Ramon Armengol i Romi Pena, que estarà moderada per la periodista Mercè March.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats