Lleida
21/32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Lleida acull un congrés que analitza com s’ha de dur la carn sintètica de laboratori als linealsAECOC atreu 400 experts a la ciutat


Els directius de la start-up Biotech Foods explicaran avui des de Lleida com han estat capaços de produir carn sintètica a partir de cèl·lules animals i quin camí s’ha de recórrer ara per dur-la dels laboratoris als lineals de supermercats.

L’Associació d’Empreses de Fabricants i Distribuidors AECOC realitza ahir i avui a la ciutat de Lleida el seu vintè congrés de Productes Carnis i Elaborats, que reuneix a més de 400 professionals de la indústria càrnia i la distribució.

L’encontre té lloc al Palau de Congressos-La Llotja de Lleida. Segons dades presentades per Nielsen, el valor de la cistella de la compra de productes carnis va créixer un 3,2% el 2019 arribant fins als 15.260 milions d’euros a nivell de tot l’Estat espanyol.

Ahir durant la primera jornada del congrés es van analitzar quins són els actuals motors del consum de productes carnis. Segons l’estudi elaborat per l’AECOC en col·laboració amb la Federació Empresarial de Carns Indústries Càrnies, i que porta per títol “Els indicadors de la carn: entenent al comprador”, la carn continua sent un producte sumament atractiu per al consumidor. Segons aquest informe, el 43% dels consumidors menja productes carnis per plaer i un de cada tres ho fa sense cap tipus de remordiment i mai es plantejaria optar per substitutius com hamburgueses vegetals.El 20è Congrés de Productes Carnis i Elaborats es tanca avui amb una jornada centrada en l’anàlisi del futur del sector carni. Els directius de Biotech Foods, que ha estat la única start-up espanyola capaç de produir carn a partir de cèl·lules animals, exposaran les fites aconseguides per aquest format de producció i quin camí s’ha de recórrer per ser capaços de portar la carn sintètica dels laboratoris als lineals.

El Congrés també reuneix als líders de la fabricació i la distribució i s’analitzarà com seran les carnisseries del futur i quines oportunitats se li presenta a la carn en l’actual era dels anomenats mercarestaurants, la unió entre supermercats i restaurants en la que els productes frescos juguen un paper protagonista.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats