Lleida
21/40° C (sol)
97% 26 km/h


Mercolleida obté un notable-alt en els serveis que ofereix i planteja llotges per al sector oví i la fruitaS’ha aprovat els comptes de l’entitat, amb un resultat positiu de 90.521,78 euros, com ja s’havia apuntat al febrer


El Consell d’Administració de Mercolleida s’ha reunit aquest dimarts en Junta General Ordinària per aprovar els comptes de l’entitat presentats el passat mes de febrer, en els quals s’apuntava a un resultat positiu de 90.521,78 euros. Un cop aprovats, el tinent d'alcalde i president de Mercolleida, Paco Cerdà, acompanyat del Director General de Mercolleida, Francesc Ollé, han exposat també els resultats i les conclusions d’un estudi fet entre els usuaris de la Llotja Agropecuària, i han explicat en quin punt es troben els projectes per crear una llotja de preus per a la fruita i una altra per a l’oví. Per últim, s’ha informat els assistents sobre la voluntat que Mercolleida esdevingui Llotja de Referència Nacional d’acord amb el Real Decret publicat el 3 de març de 2020.

 

Un notable-alt per als serveis que ofereix Mercolleida

El grau de satisfacció dels usuaris de Mercolleida amb els serveis que aquesta llotja els ofereix és d’un 4,3 sobre 5. És a dir, la qualificació és d’un notable-alt. Així es desprèn de l’estudi dut a terme per Grupo Cooperativo Cajamar, en col·laboració amb Mercolleida, durant els mesos d’abril i maig de 2020 als més de 700 usuaris que actualment té la Llotja Agropecuària de Mercolleida. D’acord amb aquest estudi, l’usuari de Mercolleida és aquella mitjana o gran empresa que opera al mercat nacional però que té un paper important en l’exportació a altres països. Pel que fa als sectors més ben valorats, en primera posició destaquen els serveis relacionats amb el porcí, seguit pels serveis de cereals i del boví de carn i d’engreix.

 

Llotja de preus de la fruita i llotja de preus de l’oví

Un altre dels punts tractats durant la Junta General Ordinària ha estat la proposta de creació d’una llotja de preus per a la fruita. En aquest sentit, el Director General ha explicat als membres del Consell que després de comptar amb el vistiplau de diverses entitats com la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), el sindicat ASAJA o fins i tot el Departament d’Agricultura de la Generalitat, Afrucat ha decidit no donar suport a la proposta i, per tant, el projecte queda ajornat. D’altra banda, els operadors d’oví del país veuen amb interès que Mercolleida lideri una llotja de preus del sector que esdevingui referència a tot l’estat. En aquest sentit, Mercolleida ha anat mantenint reunions telemàtiques amb els principals operadors del sector perquè aquesta llotja sigui possible.

 

Mercolleida com a Llotja de Referència Nacional

Per últim, s’ha mostrat interès en què Llotja Agropecuària Mercolleida es converteixi en Llotja de Referència Nacional d’acord amb el Reial Decret 427/2020 publicat el passat 3 de març. En relació amb això, ha explicat que ja s’estan duent a terme les gestions pertinents per tal que aquest fet sigui una realitat el més aviat possible.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats