Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Mercolleida preveu per l'any vinent una caiguda del preu del porc d'entre el 8 i el 10%, després d'un 2017 "històric"Juan Pedro Florido i Isidre Camí, guanyadors dels premis PronosPorc 2017 que concedeix la llotja agropecuària lleidatana


Juan Pedro Florido, de ElPozo Alimentación, en la categoria de porc d'engreix, i Isidre Camí, de Piensos del Segre, en la de garrí, han estat els guanyadors de la novena edició dels premis PronosPorc, guardons amb què Mercolleida reconeix anualment el millor analista del sector a l'estat espanyol en ambdues categories. Per Florido, aquest 2017 ha estat "històric" pel ramader del porc d'engreix, amb un preu anual mitjà de 1,26 euros/quilo, gràcies a una cabanya "preparada" i a l'obertura cap nous mercats asiàtics com ara la Xina o Japó.

Pel que fa a les previsions per al 2018, ha apuntat a un preu lleugerament inferior l'actual, amb un 8-10% menys de marge per les parts. Per la seva banda, Isidre Camí, ha fet referència a la bona situació del mercat del garrí durant aquest darrer any, que "ha estat positiu tant pel productor com pel comerciant i el comprador i que ha acabat situant se en els 42 euros de mitjana". Pel 2018, augura unes cotitzacions que podrien estar un 20% per sota de les d'enguany.

El president de Mercolleida i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat la importància del mercat porcí i l'ha qualificat com el sector econòmic més fort de les terres de Lleida i un dels més importants a Catalunya i l'Estat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats