Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h


Mèxic audita el sector frutícola de Lleida com a pas previ a importarAfrucat mostra a un inspector finques de poma i pera de Ponent


Un inspector del Govern mexicà va auditar ahir diferents finques fructícoles de poma i pera de la Plana de Lleida i també la central de Nufri de Mollerussa com a pas previ per signar un protocol d’exportació entre Mèxic i Espanya que permeti que aquest país centreamericà pugui començar a importar poma i pera de l’Estat espanyol.

Segons va informar ahir el director general d’Afrucat, Manel Simón, l’inspector mexicà va auditar la traçabilitat, la qualitat i com es combaten les plagues de finques fructícoles de poma i pera ubicades a l’àrea de Mollerussa i d’Alcoletge. També va voler conèixer d’aprop el funcionament de la central fructícola de Nufri a Mollerussa. Simón va manifestar que per a Afrucat Mèxic “és un país prioritari i un destí interessant” per la poma i pera de Lleida.

El fet de l’ofensiva que viu Mèxic per part d’Estats Units des que governa Donald Trump ha fet segons Simón que Mèxic ja busqui alternatives per importar poma. En aquests moments, Mèxic importa cada any d’Estats Units un total de 280 milions de quilos de poma, una xifra que suposa quasi tota la producció en poma que genera cada any Catalunya. El protocol d’exportació podria ser una realitat la propera campanya.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats