Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Mollerussa habilita un espai al web municipal per censar els treballadors en la campanya de la fruitaSeguint les recomanacions de la Delegació del Govern a Lleida per tal de preveure actuacions en prevenció davant la pandèmia


L’Ajuntament de Mollerussa posa en funcionament a partir d’avui un espai específic a la pàgina web municipal per tal que cada empresari agrari faciliti les dades dels treballadors que té contractats per a la campanya de la recollida de la fruita i així tenir un cens actualitzat de la població sobrevinguda per aquest motiu a Mollerussa.

L’enllaç directe per omplir el formulari és forms.gle/xE52yur6odfEKBrh9  i també s’ha habilitat el correu electrònic CampanyaFruita2020@mollerussa.cat  per adreçar qualsevol consulta al respecte.  Es tracta d’una de les recomanacions fetes per la Delegació del Govern a Lleida amb l’objectiu de millorar el control i la prevenció de la Covid-19.   

Així mateix, el consistori, seguint aquestes recomanacions, ja ha habilitat un espai al Pavelló Firal que consta de 13 places distribuïdes en 3 departaments diferenciats per tal de poder fer l’aïllament de persones que estiguin a l’espera de fer-se un test o que hagin donat positiu, en cas que l’empresari agrari no disposin de l’espai adequat per fer-lo. 

En aquest sentit, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que els departaments de Treball i Salut han fet una prospecció als municipis de la comarca per comprovar la disponibilitat d’aquests espais i ha afegit que, en cas que aquests departaments consideressin necessària una ampliació de llits,  Mollerussa, com a capital, estaria en disponibilitat de fer-la encara que no sigui el nucli de la campanya en tenir poques hectàrees dedicades al conreu dins el terme. 

Solsona ha afegit també que en el cas del Pla d’Urgell les magnituds de la campanya de la fruita no són comparables amb les del Segrià, ja que es preveu menys volum de temporers i amb un sistema de treball per colles estables que acota més la possible afectació. 

 

Mollerussa s’incorpora com a capital de comarca al PROCICAT territorial

D’altra banda, l’alcalde ha explicat que des de la setmana passada Mollerussa està representada també com a capital de comarca a la reunió de coordinació territorial del PROCICAT de l’àmbit de Lleida que té lloc tres dies a la setmana. Solsona ha dit que això afavoreix poder disposar de més informació a l’hora de preveure actuacions de prevenció. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats