Lleida
-1 / 8° C (sol)
97% 26 km/h


Nova Eucària denuncia penalment els ramaders que van deixar un vedell ferit en una oficina per protestar pels atacs d'osL'ONG acusa als responsables d'aquesta acció reivindicativa d'un presumpte delicte de maltractament animal


L’ONG Nova Eucària ha interposat una denúncia per la via penal a la Fiscalia de Tremp contra les persones que, el passat 27 d'agost, van deixar un vedell ferit a l'oficina del Parc Natural de l'Alt Pirineu de Llavorsí (Pallars Sobirà) per protestar contra els atacs d'os. En aquesta acció reivindicativa hi van participar diversos membres de l'Associació de Ramaders del Pallars Sobirà, amb el suport dels sindicats AEALL-ASAJA i Unió de Pagesos (UP), i segons ha informat l'entitat en un comunicat s'hauria comès un presumpte delicte de maltractament animal. L'organització afegeix en l'escrit que, al seu parer, "Goiat no és més que un excusa per criminalitzar les formes de vida amb les que els ramaders no en poden treure rèdit econòmic" i ha indicat que donarà suport a la concentració en defensa d'aquest os que es durà a terme a Barcelona el proper dissabte 8 de setembre.

Segons Nova Eucària, "haver abandonat a un animal no-humà ferit" comporta un delicte de maltractament "per omissió", amb l’afegit, tal com han indicat en un comunicat, "de crueltat en base a la premeditació i traïdoria dels ramaders" a l'hora de planificar aquesta acció reivindicativa, la qual tenia com a objectiu protestar contra els danys que causa la fauna salvatge al bestiar. Per aquest motiu, l'ONG ha presentat una denúncia per la via penal contra els responsables de la mobilització.

L'entitat considera, segons l'escrit, que l'administració és "còmplice" de les vulneracions a la llei de protecció dels animals i veu els fets com "una mostra més de la impunitat que gaudeix el sector ramader, un col·lectiu finisecular i subsidiari que explota els animals, creient-se l’amo i senyor de l’espai natural", han denunciat. L'organització també ha exigit explicacions als responsables del programa PirosLife sobre la gestió de l'os Goiat, al·legant, afegeixen al comunicat, que "l'hauria de protegir amb les fortes subvencions públiques rebudes".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats