Lleida
4 - 15° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Nova gelada que afecta fruiters florits entre el Segrià i la NogueraEls pagesos ja sumen tres nits de vetlla per intentar combatre les temperatures sota zero a les finques amb sistemes com el reg per aspersió o els cremadors


Una nova gelada la passada matinada ha afectat fruiters florits entre el Segrià i la Noguera. Segons el president del sindicat Asaja, Pere Roqué, les temperatures van caure per sota de zero graus a partir de dos quarts d'una de la nit i en alguns municipis s'ha arribat a 3,5 sota zero. L'afectació s'ha centrat novament en zones entre el nord del Segrià i el sud de la Noguera però segons Roqué, aquesta vegada la gelada també ha arribat a ''zones més fondes del Segrià''.

Els pagesos acumulen ja prop de 72 hores de vetlla a les nits per intentar combatre la caiguda dels termòmetres amb pràctiques que protegeixen els fruiters com la d'engegar el reg per aspersió per crear una capa de gel damunt les flors o distribuir cremadors per les finques per intentar fer pujar la temperatura. Roqué ha dit que encara es d'hora per avaluar els danys i que caldrà esperar un parell de dies per veure la magnitud de l'afectació a les flors.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats