Lleida
11-24° C (pluja)
97% 26 km/h


Primeres certificacions per exportar productes ramaders des de LleidaEl sector de l’alfals estrena la Unitat de Certificació de Sanitat Animal


La Unitat de certificació d’exportacions de sanitat animal de Lleida, ubicada a la subdelegació del govern de l’Estat, ha començat les primeres certificacions d’exportació amb el sector de l’alfals.

La finalitat és comprovar el funcionament del conjunt de tràmits necessaris per poder exportar aquest tipus de productes a països de fora de la Unió Europea. Fins ara, aquests tràmits s’havien de fer a Barcelona, a la delegació del govern espanyol a Catalunya.

La creació de la unitat de Lleida facilitarà al sector carni lleidatà l’exportació de productes carnis i derivats i generar noves expectatives comercials als empresaris ramaders de la demarcació, segons el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín.

Amb la posada en marxa de la Unitat de certificació d’exportacions de sanitat animal de Lleida els empresaris ramaders de la demarcació podran exportar a tercer països animals vius, productes d’origen animal per al consum humà (com ara carn, ous o llet), productes d’origen animal de no consum humà (llana o pells), productes destinats a l’alimentació animal (alfals, matèries primes o pinsos compostos) i medicaments veterinaris i productes zoosanitaris. La Unitat també podrà tramitar la certificació de mascotes que viatgen a tercers països.

Aquesta unitat ha estat autoritzada pel Ministeri d’Agricultura i Pesca.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats