Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Quantifiquen en 60 MEUR les pèrdues d'aquesta campanya en préssec i nectarina a CatalunyaAfrucat defensa la necessitat de posar en marxa un pla d'arrancades en el sector davant l'actual situació de "col·lapse comercial"


Afrucat estima en uns 60 milions d'euros les pèrdues registrades en préssec i nectarina a Catalunya aquesta campanya, marcada pels baixos preus i per una situació de "col·lapse comercial" per un excés d'oferta. I és que, segons l'entitat, els productors catalans de fruita de pinyol han perdut enguany, de mitjana, uns 15 cèntims d'euro per quilo de fruita de pinyol produït.

Davant aquest context de "saturació del mercat", des d'Afrucat reclamen la necessitat de posar en marxa un pla d'arrencades de préssec i nectarina i consideren que en el conjunt de l'Estat caldria arrancar unes 12.000 hectàrees d'aquests cultius, un 15% de la superfície estatal. En aquest sentit, l'entitat planteja que s'hauria de subvencionar amb un ajut de 4.500 euros per hectàrea els pagesos que decideixin arrencar i no tornar a plantar préssec i nectarina. Això suposaria una despesa pública d'uns 55 milions d'euros, una xifra similar a les pèrdues que el sector ha patit aquesta campanya a Catalunya.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats