Lleida
6/14° C (pluja)
97% 26 km/h


S'avança un any la primera collita de pistatxos de Tàrrega regats amb aigua del Segarra-GarriguesResponsables del grup Borges destaquen que l'adaptació del conreu està sent "força bona" i que el reg i la fertilització dels arbres els han ajudat a "guanyar temps"


La primera collita de pistatxos regats amb aigua del canal Segarra-Garrigues s'ha avançat un any i des de fa dos dies responsables de grup Borges han començat a recol·lectar els fruits de les 15 hectàrees plantades al març de 2015 a Tàrrega. El responsable del projecte agrícola de Borges Agricultural Industrial Nuts (BAIN), Joan Fortuny, ha destacat que l'adaptació del conreu a la zona està sent "força bona" i que el reg i la fertilització els ha ajudat a "guanyar temps" ja que està calculat que el pistatxer no comença a produir fins al sisè any des de la plantació. La collita d'aquest any serà petita, d'entre 150 i 200 quilos per hectàrea, però es preveu que en 4 o 5 anys s'arribi al sostre productiu, fixat entre 2.000 i 2.500 quilos per hectàrea.

Aquest dijous conclourà la collita de pistatxos de la finca del grup Borges a Tàrrega regada amb aigua de Segarra-Garrigues. En tres dies s'hauran recol·lectat els fruits de les 15 hectàrees plantades al març de 2015 que, un any abans de les expectatives inicials, es preveu que donin una producció dintre 150 i 200 quilos per hectàrea. Joan Fortuny ha remarcat que el projecte "agafa volum poc a poc" i que tot apunta que l'objectiu fixat d'arribar a les 200 hectàrees de pistatxers al 2020 s'acabarà complint amb les plantacions previstes al gener.

Aquestes noves plantacions es repartiran, principalment a la zona de reg del Segarra-Garrigues a Verdú (Urgell), a la zona d'influència del 'Canalet' de Tàrrega, però també a punts més allunyats com la Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre), Tremp o la Franja de Ponent.

Segons Fortuny, l'adaptació dels pistatxers a la zona de l'entorn del Segarra-Garrigues ha esta bona i el reg i la fertilització han ajudat a avançar la collita. Així mateix, ha matisat que també els ha ajudat molt el "patró híbrid" que han fet servir perquè és molt "vigorós" i ajuda a avançar l'entrada en producció d'un arbre que és lent però que té una vida útil molt llarga, d'entre 40 i 50 anys.

L'objectiu de les plantacions que està impulsant el grup Borges que es que assoleixin en 4 o 5 anys produccions mitjanes d'entre 2.000 i 2.500 quilos per hectàrea.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats