Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


Torra demana plantejar el relleu generacional de la pagesia com un “repte de país”Defensa que les cooperatives "entronquen el millor que té Catalunya: solidaritat i diàleg" en la clausura de l'assemblea general de socis del Grup Unió a Reus


El president de la Generalitat, Quim Torra, vol que es plantegi el relleu generacional de la pagesia com un "repte de país". El president, que ha tancat l'assemblea general de socis del Grup Unió a Reus, ha dit que cal "estudiar molt a fons" i des de tots els departaments aquest fenomen. "Un país sense pagesos no és el meu país, perquè vull un país sostenible i equilibrat", ha defensat. A l'acte, que ha comptat amb l'assistència de més de 200 cooperatives associades, Torra ha dit que "Catalunya és terra de cooperatives" i que "entronquen el millor que té el país: consens, solidaritat, diàleg i esforç col·lectiu".

Torra ha reclamat treballar en mesures perquè no pugui avançar la despoblació: "trobareu tota la complicitat, el compromís i les ganes de deixar-hi la pell perquè això no passi". Els ha emplaçat a una reunió per continuar treballant en aquesta qüestió, i d'altres, com el paper de la dona pagesa, que Torra ha reivindicat. "És un dels altres reptes que ens hem de marcar com a país perquè m'agradaria que hi hagués més dones a Unió", ha dit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats