Lleida
-2 / 19° C (sol)
97% 26 km/h


UGT i CCOO adverteixen que segueixen faltant allotjaments per als temporers que participen en la campanya de la fruitaEs mantindrà la contractació tot i la previsió de menys collita que l'any passat i s'espera un lleuger repunt dels contractes en origen


UGT i CCOO lamenten que tot i les advertències fetes l'any passat enguany seguiran faltant allotjaments per acollir tots els temporers que arriben a les comarques lleidatanes per treballar a la campanya de la fruita. Per la seva banda, les organitzacions agràries defensen que la immensa majoria dels empresaris "fan els deures" en matèria laboral i remarquen que més del 90% dels treballadors arriben ja amb un contracte aparaulat amb el pagès.

Des de l'administració, però, asseguren que seguiran vetllant per al compliment de les obligacions que estableix el conveni del camp, especialment pel que fa a salaris i allotjaments. Així mateix, CCOO i la UGT reclamen poder tancar abans de finals de mes un acord amb la patronal per a un increment del salari dels treballadors del camp. Malgrat que es preveu un descens de la producció fructícola en relació amb la campanya passada, des d'Unió de Pagesos, JARC i Asaja estimen que es mantindrà la contractació, que se situarà entorn als 22.000 treballadors a Lleida. Tot i això, s'espera un lleuger repunt de la contractació en origen.

La subdelegació del govern de l'Estat a Lleida ha acollit aquest dimecres la reunió de planificació de la pròxima campanya agrària, que a priori es presenta "tranquil·la", segons han manifestat els diferents agents implicats que han participat en la trobada.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats