Lleida
-2 / 19° C (sol)
97% 26 km/h


Una calamarsada afecta cultius de fruita i cereal a diferents punts de la NogueraLa tempesta ha corregut com una ''llengua'' d'oest a est i ha afectat poblacions com Os de Balaguer, Gerb, Balaguer, Albesa i Menàrguens


Una forta tempesta que ha descarregat calamarsa ha afectat cultius de fruita i cereal a diferents punts de la Noguera. L'aigua i la pedra han començat a caure entre les sis i les set d'aquest dissabte a la tarda i segons ha explicat el president del sindicat Asaja a Lleida, Pere Roqué, la tempesta s'ha desplaçat com una ''llengua'' d'oest a est afectant de forma molt focalitzada en diversos municipis.

Si bé en un principi semblava que només queia pedra en punts com Os de Balaguer on no hi ha cultius de fruita dolça, la tempesta s'ha desplaçat ràpidament cap al sud i la calamarsa també ha afectat poblacions com Balaguer, Gerb, Menàrguens i Albesa, on si que n'hi ha. Caldrà esperar a què l'episodi de precipitacions finalitzi i també a poder resseguir amb la llum del dia el terreny per tal de determinar l'afectació exacta d'aquest episodi tempestuós. Fins ara ha deixat importants quantitats de precipitació acumulada com els 53 mm que han caigut a Baldomar, els 52,5 a Camarasa, els 42,2 a Os de Balaguer o els 48,3 a Oliana, a l'Alt Urgell.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats